editie cannonball run
auto cannonball run
cannonball run route

De route voor 2015 brengt de deelnemers deze keer naar het zonnige oosten. 

 Duitsland

In Duitsland komen we door het Harz. De schrijver Goethe situeerde zijn 'Walpurgisnacht' (Faust) op het middelgebergte van de toeristische Harz. Het gebied is er nevelig genoeg voor. De beboste bergen van de Harz zijn heel aangenaam om te vertoeven. Er valt sportief veel te beleven. Prachtige middeleeuwse stadjes en vakwerkdorpen liggen verstopt in de diepe dalen. Schimmige verhalen over heksen doen er de ronde. Goslar lijkt bij avond een sfeervol verlicht sprookje. Stoomtreintjes tuffen er hun kronkelige weg. Het Hochharz National Park is slechts een van de beschermde natuurgebieden.

 

We overnachten hier bij Campingplatz Eulenburg in Osterode am Harz. Website: http://www.eulenburg-camping.de/

 

Tsjechie

 Het middeneuropese land Tsjechie maakt sinds 1 mei 2004 deel uit van de Europese Unie. Het land behoorde tot 1993 bij het voormalige Tsjecho-Slowakije. De republiek Tsjechie bestaat uit de regio`s Moravie en Bohemen. Moravie ligt in het oostelijke gedeelte van Tsjechie en Bohemen in het midden en westen van het land. De grootste stad en tevens hoofdstad is het prachtige Praag, gelegen aan de rivier de Moldau (Vltava). Door de rijke geschiedenis van het land komt u op veel plekken nog historische stadscentra, kastelen, burchten en kuuroorden tegen. Met name de middeleeuwse marktpleinen, met in pastelkleuren geverfde huizen, vormen een belangrijke beziens- waardigheid. Het beroemde plein van Telc , in Moravie, wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen van Europa.  Tsjechie is ook het land van de grote sfeervolle biercafe's. De mooiste zijn gebouwd aan het begin van de twintigste eeuw en u vindt ze nog in veel Tsjechische steden en dorpen. 


 We overnachten hier bij Camping 2000 in Januv Dul. Website: http://www.camping2000.com/

Polen

Op onze reis door Polen komen we oa. door De kleine Opoleregio, een uitzonderlijk deel van Polen. Hier werden de oudste fossielen van dinosaurussen ontdekt. Maar er zijn meer redenen om naar het kleinste woiwodschap van Polen af te reizen. De hoofdstad, Opole, een historische stad gelegen aan de oevers van de Oder, die zich hier tijdelijk splitst en zo een eiland vormt. Ooit bevond zich op dit eiland de hoofdstad van de Piastendynastie. Het oude stadscentrum bevindt zich op de westoever van de rivier. Overal in de regio bevinden zich fascinerende historische gebouwen, van gotische kastelen en barokke paleizen tot deftige, op uiteenlopende stijlen teruggrijpende herenhuizen uit de negentiende eeuw.

 We overnachten hier bij Zloty Potok Resort in Lesna. Website: http://www.zlotypotokresort.pl/

Slowakije

 Slowakije is een boeiende en kleurrijke toeristische bestemming. De diversiteit van het landschap, het prettige klimaat en de hydrologische omstandigheden, de rijkdom aan cultureel en historisch erfgoed leveren hieraan een bijdrage.

De belangrijkste toeristische gebieden zijn de hooggebergten (wandelen, bergbeklimmen, recreatie, kuren), met name de hoge Tatra, lage Tatra, kleine Fatra en grote Fatra. De stuwmeren Orava, Liptovská Mara, Zemplínska Šírava, Domaša, etc. zijn gedurende de zomermaanden erg populaire recreatiegebieden.

Slowakije is rijk aan thermische en mineraalbronnen. Vooral van de bronnen die een heilzame werking hebben wordt veelvuldig gebruik gemaakt. Slowakije telt 23 kuuroorden. Wereldberoemd zijn de kuuroorden van Pieš?any, Tren?íanske Teplice en Bardejov. Recentelijk is men begonnen met het intensiever gebruiken van de thermische bronnen in Zuid-Slowakije (Patince, Štúrovo, Santovka, ?alovo, Podhájska).

Vooral historische en culturele monumenten (vestingen, burchten, kastelen), culturele evenementen, musea, gallerieën en tentoonstellingen zijn trekpleisters voor de Slowaakse steden. Verder zijn er talrijke sportevenementen en sportfaciliteiten (zwembaden, skiliften).


 We overnachten hier bij Camping Slnené skaly in Rajecké Teplice.  Website: http://camping-raj.sk/

Hongarije

Een stad die jullie zeker gaan bezoeken is Boedapest, deze heeft veel indrukwekkende gebouwen vooral aan de rechteroever van de Donau. Daar ligt de Burchtwijk met veel kronkelende steegjes, oude bouwwerken en verschillende kerken. Een belangrijke kerk in de wijk is de 13e eeuwse Matthiaskerk. Een bijzondere natuurlijke bezienswaardigheid in de omgeving van Boedapest is de Pálvölgy-grot onder de heuvels van Boeda. De grot werd ontdekt in 1904 en is met een lengte van ruim 7 kilometer één van de langste grotten van Hongarije. Je vindt er vooral veel indrukwekkende stalactieten.
Wat ook zeker het bezoeken waard is zijn de vele strandjes aan het Balatonmeer, het grootste meer van midden Europa, met haar warme klimaat een heerlijke plek om even een terrasje te pakken en te genieten van het fantastische uitzicht.

We overnachten hier bij Hello Hallo Park in Erdõtarcsa.  Website:  http://www.hellohallopark.eu/

 

 

Teaser...AGENDA
Druk bezig met de voorbereiding van deze editieDruk bezig met de voorbereiding van deze editieDruk bezig met de voorbereiding van deze editieDruk bezig met de voorbereiding van deze editieDruk bezig met de voorbereiding van deze editie
Afterparty TheCannonballrun 2015
De deelnemers zijn al weer enige weken terug van TheCannonballrun 2015 en het is tijd om deze editie officieel af te sluiten met een Afterparty! Om 20:00 u. tot 24:00 u. Bij Wildthout. TIP: Boek op tijd een 2 pers. kamer met ontbijt voor maar 50 euro!


Doe je mee, dan maak je kans op: 1000 euro !!
En niet te vergeten.... the cannonball run steunt stichting ambulance wens

Sponsoren:
Nieuws
19 aug. 2015
TheCannonballrun 2015 DVD
Lees meer...
7 aug. 2015
Winnaars 2015
Lees meer...
2 aug. 2015
Live verslag start TheCannonballrun
Lees meer...
Meer nieuws .....