De route voor 2014 zal jullie naar het zonnige  Italie brengen.

 

Deze editie kent 5 finish locaties in vijf landen:  Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië.

  

Luxemburg

Met haar landschappen waar panoramische hoogvlakten en kronkelende valleien elkaar afwisselen bieden de Luxemburgse Ardennen een uitzonderlijk natuurlijk schouwspel. Talrijke routes doorkruisen de maagdelijke bossen en brengen de bezoeker van het ene pittoreske dorpje naar het andere. Het Noorden van Luxemburg, ook wel genoemd Éisleck of Oesling, is de bakermat van een middeleeuwse cultuur die haar geschiedenis getekend heeft.
     In de Luxemburgse Ardennen vindt men nog goed bewaarde of zorgvuldig gerestaureerde ruines van vestingen. De imposante kastelen van Vianden, Bourscheid en Esch-sur-Sûre zijn de levende getuigen van de middeleeuwse geschiedenis van het land. Bovendien doen de traditionele markten en middeleeuwse feesten het fascinerende tijdperk van heren en ridders het hele jaar door herleven. De schouwspelen en concerten in openlucht getuigen van de culturele rijkdom van de Ardennen.    
      De twee grote natuurreservaten bevinden zich eveneens in het Noorden van Luxemburg : het Natuurpark Our en het Natuurpark Öewersauer. Naast hun beschermende functie van de natuurlijke hulpbronnen, zijn de Ardennen ook het land van de heerlijke regionale producten. Hier vindt men met name de "Vum Séi" producten (kruiden, oliën, kruidenthees, granen etc.), alsook de microbrouwerijen, "Brasserie Ourdaller" en "Den Heischter". Niets is heerlijker dan een kleine mandje vol lekkers voor een picknick in de omringende bossen.
In Luxemburg  zullen we onze eerste finish kennen.

 

 

 

Frankrijk

De tweede  dag brengt ons de Route des Vins. Die draagt al 60 jaar bij aan de bekendheid van Alsacewijn. Deze wijnroute is in de hele wereld bekend om zijn bijzondere en eenvoudige parcours, dat het makkelijker maakt om de regio te ontdekken en wijnboeren te bezoeken. Aan de voet van de beboste Vogezen slingert de wijnroute over een lengte van 170 kilometer door de glooiende wijngaarden. Het is een schilderachtige tocht die voert over met wijnstokken beplante heuvels en langs fleurige dorpen met nauwe straatjes en dicht op elkaar gebouwde huizen. 

 

 

 

Duitsland

De dag van de start vertrekken de deelnemers vanuit Zwolle richting de Duitse grens om koers te zetten richting de Duitse Eifel, het middelgebergte tussen de steden Aken, Keulen, Koblenz en Trier bekoort door een landschappelijke diversiteit. In het zuiden een groen en lieflijk heuvellandschap waar prachtige met bloemen getooide hoeven, bizarre rotsformaties en wilde wateren het beeld bepalen. In het noorden ruime bossen en onaangetaste venen in een onherbergzaam gebergte, romantische steden met middeleeuws vakwerk en trotse kastelen.In het midden de Vulkanen en onnaspeurbare maren, zeldene orchideeën en karige jeneverstruiken, natuurlijke mineraalbronnen en taalloze dorpjes.
Ook de geschiedenis van de Eifel uit zich uiterst wisselvallig. Vele volken en culturen hebben in de loop van de millenia hun sporen hier getrokken. Aan de machtsrelaties van de laatste eeuwen herinnert een grote schat aan indrukwekkende burchten, kastelen, kerken en kloosters. Schilderachtige dorpen en kleine steden betoveren met hun vakwerkhuizen en stadsvestingen.
   op dag 3 zullen we finishen in het zuiden van Duitsland nabij de Bodensee

 

 

 

 

Oostenrijk

Vanuit Duitsland rijden na een stukje grensstreek, vervolgens Oostenrijk binnen, het centrum van Europa. Bijna tweederde bestaat uit Alpen, het overige gebied behoort tot het stroomgebied van de Donau. Het is een van de kleinste landen van Europa, maar nog altijd twee keer groter dan Nederland. Oostenrijk heeft ruim acht miljoen inwoners en een rijk cultureel heden en verleden. De bergen bieden uitgestrekte vergezichten en er zijn honderden campings langs de meren. De Oostenrijkers zijn gastvrij en er is voor iedereen wel wat te beleven.

 

 

 

 

 

Italië

Op de vijfde en laatste dag van de Run gaan we via één van de mooiste bergpassen naar Italië., genaamd Timmelsjoch. Dit is de hoogste grensovergang van Oostenrijk. 

Verder is de streek bekend geworden door de vondst van Ötzi, de naam die is gegeven aan de ijsmummie van een man uit de Kopertijd. Twee Duitse amateurbergbeklimmers vonden hem op 19 september 1991 in de Italiaanse Ötztaler Alpen, Timmelsjoch gebied.

 

Timmelsjoch sneeuwruiming:

 

 

 

De finale finish is in Pieve Tesino, Camping Valmalene.

 

 

 

 

Nieuwsgierig waar we naar toe gaan?  bekijk onze bezoekjes aan de finishlocaties op youtube.

Luxemburg  http://youtu.be/LqdtHD1zrCY

Frankrijk http://youtu.be/m6J0Fl1sBO4

Duitsland http://youtu.be/S19KaAMlZYg

Oostenrijk http://youtu.be/Vj4kbQh4d9o

Italie  http://youtu.be/3pRHqEamnCo

Weersverwachting
Pieve Tesino