Sporten

Kettlebell work-out – Hoe begin je eraan?

Een kettlebell is een heel oud (sport)artikel en is ontstaan in Rusland waar het woord voor eerst in de 18e eeuw tevoorschijn kwam. Het trainen met de kettlebell is voor het eerst ontwikkelt voor de Russische elite troepen. Daar werd het omschreven als een kanonskogel met een handvat eraan.

De eerste kennismaking voor het grote publiek met de kettlebell vond meer recent plaats. Een Special-Force coach besloot om er in de 20e eeuw mee op de markt te komen. De kettlebell beviel gelijk goed bij topsporters die daarna ook gelijk de oefeningen onderzochten. Daardoor werden de oefeningen beter en geperfectioneerd. Ondertussen wordt de kettlebell gebruikt voor training van zowel thuissporters als personen in het leger, politie, brandweer, en de speciale eenheden.

Je ziet ze overal. Het is een functioneel en efficiënt stuk gereedschap om alle delen van je lichaam te trainen. Je kan ze inzetten om je onderlichaam te trainen of je kan een intense krachttraining doen. Oefeningen met de kettlebell zijn een serieuze uitdaging voor je benen. Dat is mooi, want sterke benen is wat elke hardloper nodig heeft.

Hoe kies je het juiste kettlebell-gewicht

Voor je begint is het goed om te weten wat voor jou het juist gewicht is. Een goed kettlebell-gewicht voor beginnende vrouwen ligt gemiddeld tussen de 8 en 12 kg. Mannen kunnen aan de slag met een kettlebell van 15 tot 20 kg. Maar voor de echte beginners is een 6kg kettlebell ook al een uitdaging. Natuurlijk kun je met een lager gewicht beginnen en dan langzaam overgaan op zwaardere exemplaren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *