Uncategorized

Bitpanda vs Bitvavo in Nederland

Wanneer jij crypto munten wil kopen, heb jij de keuze uit verschillende crypto exchanges. Natuurlijk zijn er een aantal grote spelers als Bitpanda, Coinbase of Binance, maar Bitvavo is ook erg leuk om mee te beginnen.Lees hier Bitpanda vs Bitvavo.

De voordelen van Bitvavo

Bitvavo is een Nederlanders platform, dat gemakkelijk is in gebruik. De kosten zijn laag bij het verhandelen van omme nabij de 58 cryptomunten.  De kosten per transactie bedragen 0,25%, dit maakt Bitvavo de goedkoopste crypto exchange binnen Nederland.

Bitpanda is een crypto broker

Wanneer je Bitpanda en Bitvavo vergelijkt, dus Bitpanda vs Bitvavo zie je enkele verschillen. Een cryptocurrency broker als Bitpanda is een tussenpartij tussen de kopende partij en de cryptocurrency exchange. Zij kopen dus crypto munten in en bieden dit aan op hun eigen platform. Bitpanda richt zich vooral op de beginnende handelaar. Dit omdat het handelen bij een broker eenvoudig is ingericht, met veel uitleg en een eigen wallet.

Bitpanda vs Bitvavo in Nederland

Over het algemeen zijn de kosten bij een broker, dus Bitpanda hoger dan bij Bitvavo. Daarnaast zijn er nog andere voordelen die jij als Nederlander kan halen bij Bitvavo, allereerstnatuurlijk de taal.

Verder heeft Bitpanda (nog) geen registratie bij de DNB, de Nederlandse toezichthouder. Dit betekent dus dat Bitpanda zich nog niet officieel profieleert in Nederland. Daarom is het voor Nederlanders die crypto willen kopen aan te raden om dit bij Bitvavo te doen. Echter is het wel mogelijk om Bitpanda in combinatie met Bitvavo te gebruiken.

Er is niets zo vervelend als een crypto exchange die rommelig of onoverzichtelijk is. Natuurlijk mag je van een crypto exchanges eisen dat deze goed werkt en klantvriendelijk is, maar wat nog belangrijker is de veiligheid!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *